Välkommen till min keramikverkstad! 

Jag vänder mig främst till nybörjare eller med lite tidigare erfarenhet, du behöver därför inte kunna något när du kommer till mig. Du som kan jobba självständigt kan hyra utan handledning efter att jag visat dig verkstaden och du har köpt min stengodslera, jag har flera sorter.

Men du som aldrig tidigare jobbat med lera behöver veta det här: 

Man kan jobba med lera med flera metoder bla tumma, ringla, dreja, kavla, skulptera.

Dreja är kul, avstressande men väldigt svårt och många timmar, veckor och kanske år för att dreja riktigt bra. Det är roligt avstressande och meditativt i vart fall, härligt. Jag har en drejskiva.

De flesta börjar med att kavla eller tumma lera här hos mig. Jag har mallar och formar som du kan använda dig av som stöd men har du en klar ide' om vad du vill göra provar vi med det.

Det tar tid när man jobbar med lera och momenten är många. Det är inget quick fix men det viktigaste är väl ändå att göra något med lust och skaparglädge.

De föremål som du gjort och färgsatt kommer jag att bränna efter att de torkat, runt två veckor, första gången 980 gr sen glaserar jag föremålet med trasparent glasyr och bränner i 1240-1260 gr. Den första bränningen kallas skröjbränning och den andra glattbränning. Andra bränningen gör att leran sintrar, blir vattentät. Gratängformar mm blir ugnsfasta, går att diska i diskmaskin och vara i mikron.

Min personliga erfarenhet av lera är drejkurser, skulptureringskurser och vanliga keramikkurser. Jag fortsätter att gå kurser och lär mig hela tiden nya saker som jag gärna delar med mig men det allra bästa är att träna, träna och nyfiket våga prova nya saker!

Keramikverkstaden är liten och jag tar emot högst 4 personer per tillfälle. Vill du komma ensam så kommer det bara att vara du, jag tar bara ett sällskap i taget och dag men alla är hjärtligt välkomna! Många tycker att det är en rolig familjeaktivetet eller kul att göra med sina vänner. Och du! Jag har också presentkort som du kan köpa och ge till någon du tycker om!

Carina