Sommar på Brusen 2024


Ordinarie öppettiden på Galleri Brusen i sommar är: 8/7-10/8  tisdag-lördag kl13.00-17.00 övriga tider enligt överenskommelse.

Här finns en liten gårdsbutik med konst samt mathantverk såsom granskottsmarmelad och produkter från vår trädgård och skogen, keramikverkstad, både längre och kortare leder att vandra och en underbar utsikt du kan njuta av i vår trädgård med fina små grupper att sitta i lite utspridda i trädgården.

Vi har kaffe, The och saft samt enklare hembakt kaffebröd.


Välkomna!
Sommar på Galleri Brusen

i sammarbete med studiefrämjandet


Varmt välkomna till en sommar fylld av kreativitet och naturskön inspiration! För er alla som drömmer om att skapa i en vacker miljö är detta er chans att låta er fantasi flöda.

Vi kommer i huvudsak att vara utomhus men om vädret inte är med oss, inomhus.
Alla dessa Workshops kommer att vara nere vid sjöns norra del alldeles intill sjökanten vid en liten stuga. Vi bjuder på kaffe, the, saft och smörgås.

Samtliga Workshops på Brusen i sommar:
Keramik: 7/7, 28/7
Akrylmålning: 21/7, 11/8
Teckning: 14/7, 4/8Keramik


Denna specifika workshop fokuserar på keramik. Här får du chansen att utforska och uttrycka dig med leran som ditt medium.

Omfattning

Tumma, kavla, eller ringla – workshopens innehåll anpassas efter dina önskemål.
Observera att denna gång kommer vi inte att erbjuda drejning.

Förkunskaper

Oavsett om du är en nybörjare som vill utforska keramikens värld för första gången eller om du redan har erfarenhet av att arbeta med lera, är du hjärtligt välkommen att delta. Vi ser fram emot att skapa tillsammans och dela den magiska kraften i att forma och skulptera.

Cirkelledare

Carina Lindström, konstnär med många kurser på sitt CV, samt har lett många kurser och
workshops. Dessutom driver CarinaGalleri Brusen

Antal deltagare

Max 6 deltagare

Pris 500 kr + material ca max 200kr

Teckning


Denna specifika workshop fokuserar på teckning. Här får du chansen att utforska olika teckningstekniker och uttryck..

Omfattning

Som deltagare får du möjligheten att utforska teckningstekniker och uttryck som syftar till att utveckla färdigheter som främjar din kreativitet.

Förkunskaper

Denna workshop välkomnar deltagare oavsett tidigare erfarenhet inom teckning. Oavsett om du är helt nybörjare eller redan har erfarenhet av konstformen, kommer du att dra nytta av att delta. Vi anpassar övningarna för att passa alla nivåer där alla kan känna sig bekväma att utforska och utveckla sina färdigheter.

Ellinor Henriksson har utvecklat en unik stil som kännetecknas av levande färger och djärva penseldrag. Hennes verk har en stark koppling till naturen och landskapet runt Viggen där hon bor, vilket ofta återspeglas i hennes målningar. Max 6 deltagare.

Pris 500 kr+material ca 150 kr

Akrylmålning

Vill du utforska kreativiteten genom färg och penseldrag? Då är du varmt välkommen till vår akrylmålningsworkshop.

Omfattning

Under denna workshop kommer vi att guida dig genom olika tekniker och metoder inom akrylmålning. Vi kommer att utforska olika sätt att använda färg, skapa texturer och bygga upp kompositioner.

Förkunskaper

Workshoppen är öppen för alla åldrar och för både nybörjare och de med tidigare erfarenhet av målning. Vår målsättning är att skapa en inspirerande och stödjande miljö där alla kan känna sig välkomna att utforska sin konstnärliga sida.

Lena Andén Malmberg är en konstnär med lång erfarenhet som har ägnat sig åt konst sedan barndomen, med fokus på teckning och målning. Hennes främsta verktyg är oljefärger, men hon experimenterar även med acryl, pastell och tusch. Lena kommer att visa och instruera akrylmålning.

Pris 500kr+material 200kr

7/7

Keramik
14/7


Akrylmålning

21/7


Teckning


28/7

Keramik

4/8

Teckning

11/8

Akrylmålning

Workshops

Grundläggande Keramikworkshop

går att boka hela året

Välkommen till min keramikverkstad. Du får prova på någon av de grundläggande metoderna. Har du några särskilda önskemål försöker jag tillgodose det. Det kan ju hända att du har en helt klar ide? Ni kan komma 1-3 personer, MAX 4. Passen är 3 timmar långa. 

Under sommarmånaderna finns möjlighet att ha aktiviteten vid sjön, utomhus men då ingår inte drejning, däremot kan ni komma 6 personer till en fantastisk naturskön och pittoresk miljö.


Om du kommer från ett annat land eller landsända är det oftast möjligt att skicka dina alster med post mot avgift när de är klara.

Dreja

Om du/ni vill dreja föreslår jag att ni är max tre personer och att ni ev turas om. Det finns två drejskivor.  Det handlar mycket om känsla. Min personliga upplevelse är att drejning är oerhört avstressande eftersom man verkligen måste vara här och nu.

Kaffe, The, saft finns.


Workshops för grupper 2-15 personer

Om ni så önskar kan jag komma till er , ta kontakt via mail eller telefon för pris och övrig information. 

unsplash